Hvad kan en ovn byde på?

Mange billige lejligheder, bl.a. ungdomsboliger, er presset på plads og kommer derfor uden en ovn, men kun en kogeplade. Det er en skam, for evnen til at bage og varme en ret op fra alle sider sparker døren ind til et væld af kulinarisk fornøjelse, du ellers må leve uden. Hvis du har den luksus at være flyttet i egen bolig, kan du nu få ovn. Men hvilken ovn? Husk at du altid kan låne penge til en inde på kviklanet.dk/laan-penge/betal-senere, bl.a. ved Ferratum Bank. Men husk også at sætte dig ind i gebyrer og renter på lånet.

El- eller gasovn?

Valget af brændstof spiller en underordnet betydning rent prismæssigt, men gør en lidt større forskel, når det kommer til fordeling af varme. Generelt er gasovne billigere i drift end elektriske, og her placerer du måltidet øverst i ovnen, hvor det meste af varmen er koncentreret. Elektriske har fortrin ved at sprede varmen bedre og sikre konstant temperatur.

Pladsen i køkkenet?

Et andet spørgsmål, der vender tilbage til det pladsmæssige, er, om ovnen skal være indbygget i interiøret, så ovnen stående på et kabinet er løftet op over gulvet. Eller om du bare skal lade ovnen stå på køkkengulvet, evt. under køkkenskrankens bordplade. Ovne løftet op i øjenhøjde er lette at bruge og ergonomiske. Ovne på gulvet er ude af syne, ude af sind.

Hvilke funktioner har den?

Som det sidste kan funktionerne nævnes. Der findes talrige programmer i moderne ovne skræddersyet opvarmning af bestemte retter. Det er ikke usædvanligt at finde et program målrettet at give pizzaen den sprøde skorpe, eller optøning til de lækre desserter, så de hurtigt kan hives frem, når hovedretten er lagt af vejen. Det er muligt for nogle ovne at vælge, hvilken retning varmen kommer fra – bund eller top, og med varmluft kan du hurtigt kokkerere.