Stress på arbejdspladsen

Hvorfor er du så travlt? Har du virkelig for meget arbejde? Er arbejde så vigtigt for dig, at du vil ofre næsten alt i dit liv til at få arbejdet gjort? Selv om det er på bekostning af din sundhed og dine relationer? Stress på arbejdspladsen kan være forårsaget af mange faktorer, men fra min erfaring jeg har fundet for mange mennesker det er deres manglende evne til at organisere sig selv og deres tid. De har også svært ved at sige ‘Nej’. Eller værre endnu, kan du muligvis et arbejde narkoman.

Er du en arbejde narkoman?

Arbejder du mere end 50 timer om ugen?

Drømmer du om at arbejde?

Føler du, at for at lykkes du skal arbejde sent det meste af tiden?

Er du en fremmed i dit eget hjem?

Har du konstant miss familie og sociale arrangementer fordi du arbejder altid?

Planlægge og gennemføre mere end du kan få gjort i en 40-timers arbejdsuge?

Får du keder sig, når du ikke arbejder?

Mangler familie og sociale begivenheder på grund af arbejde uundgåelig?

Når på ferie gør du konstant tjekke dine telefonbeskeder og e-mail?

Din Score

Jo større antallet af ja svar, jo tættere du er til montering profil af en arbejde addict? Hvis du har svaret ja til mere end halvdelen af spørgsmålene, er det på tide at gøre status, før du mister dit helbred, familie og alt, hvad du holder nær og kære til dit hjerte.

Gøre en kortlægning

Vurdere hvad du gør, og betydningen af din rollen. Er du værdsat for alle disse lange timer du har lagt i? Det virkelig gøre en forskel for din indkomst? Stress på arbejdspladsen et udslag af din fantasi eller er det virkelig det faktum, at du udfylder dit liv med arbejde for at undgå beskæftiger sig med dit personlige liv?

Garys historie

I en af vores coaching sessioner fortalte Gary mig han ønskede at udvide sin omgangskreds endnu ikke har tid, fordi han arbejdede fra kl. 11.30 til 7:00 p.m. de fleste dage. Han sagde han havde gjort det i årevis og at det var “normen” i hans profession. Han sagde, at stress på arbejdspladsen var en stor bekymring for mange af hans kolleger.

Som jeg fortsatte med at udspørge ham om, hvorfor det var standardprocedure disse latterlige timers arbejde, indså han, at de kolleger, der bukkede under for denne tro var alle meget ulykkelige individer. De fleste af dem blev skilt, ligesom han var og havde ingen at gå hjem til. De brugte arbejde som en måde at undgå ensomheden.

Gary var fraskilt, fordi han ikke lægger mærke til sine relationer. Han ville komme hjem kl. 12.30 de fleste nætter og hans kone ville ikke gider at kommunikere med ham. Hun blev optaget på udkig efter deres to unge drenge og opfylde deres behov. På tidspunktet af natten var hans kone at sætte børnene i seng.

Gary vil læse dem en historie, hvis de ikke havde allerede er faldet i søvn.

Han savnet ud oven på alt, hvad der var vigtigt for ham.

Desværre Gary ikke vågne op til sig selv i tid og fik fanget med at være ‘ hr.. Vigtigt ‘ på arbejdspladsen. Han betalte en høj pris med skilsmisse, som fulgte.

Opdrage børn

I sin bog “Raising drenge”, Stephen Biddulph kategorisk hedder: Hvis du rutinemæssigt arbejde en 55 eller 60 timers arbejdsuge, herunder rejsetider, du vil bare ikke klippe det som en far.

Han siger: dine sønner får problemer i livet og det vil være ned til dig.

Det sidste ord

Hvis du seriøst ønsker at foretage ændringer i dit liv, derefter skride til handling nu. Hvis det er for svært at gøre selv, få en coach. Hvis du har været en arbejdsnarkoman kan det tage et stykke tid at bryde dine gamle vaner og indgyde ny adfærd. Du har jo fået alt at vinde ved at arbejde mindre og alt at miste ved at fortsætte den måde du er.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.